söndag 22 maj 2011

V.23: En bra helg



Då är vi alltså i vecka 23, det har gått 162 dagar av de 280, i procent är det 57,9 av hela graviditeten!
"Nu väger barnet ca 600 gr och är cirka 22 cm långt. Huvudets diameter är mellan 50-60 mm. Lårbenet ungefär 4 cm. Barnet gör andningsrörelser och lungorna bildar lungblåsor. De är fyllda med fostervatten ända fram till födseln då det pressas ut när barnets bröstkorg kläms ihop i förlossningskanalen precis i födelseögonblicket." 
Jaa.. om barnet ändå kunde vara färdigt i det här stadiet. Hade inte varit några problem att klämma ut ett sånt litet huvud direkt!  
Även om magen är ganska stor nu kan jag fortfarande dölja den bakom en stor tröja. Börjar dock bli besvärligt att ha mina normala byxor, måste knäppa dem med gummisnodd numera, men de känns ändå lite obekväma! Trycker och har sig på fel ställen. Kommer nog få ha mina mammabrallor på heltid ganska snart. 
I helgen har vi haft det riktigt trevligt. I fredags satt vi här med några vänner och drack öl. Jag rekommenderar systembolagets alkoholfria öl Estrella, för dem som vill ha ett nyktert alternativ! Igår lördag åkte vi på en liten elektronisk tillställning långt ute i nån skog. Det var mysigt så länge solen var uppe, sedan blev det kallt och myggigt. Stannade där några timmar och pratade med trevliga människor och lyssnade på musik. Idag blir det en solig promenad in till stan för en fika och kanske lite fönstershopping. :)  

Inga kommentarer: