måndag 15 oktober 2012

Sagas dop!

Mormor, Saga, Susanne, Mille
Allt blev inte riktigt som vi tänkt oss men Sagas dop blev i alla fall en dag att minnas och nu har hon äntligen fått sina namn: Saga, Marie!

Prästen verkade ha glömt att vi pratat ihop oss inför lördagens dop och körde sitt eget race. Han samlade ihop alla att stå i en ring när jag precis sagt till honom att vi ändrat det så folk kunde få sitta istället. Gudfar Stefan fick hälla vattnet i dopfunten när det egentligen var tänkt att jag skulle göra det och han tända ljuset. Det resulterade i att gudmor Susanne fick tända ljuset, vilket ju i sig inte gjorde någonting, men prästen verkade lite väl disträ och hade dålig koll. Speciellt när vi fick påminna honom mitt i ceremonin vad det var Saga skulle döpas till!

 Det som blev tokigast (men även roligast) med hela ceremonin var när det var dags att hälla vatten över Sagas huvud. Jag hade varnat prästen för att Saga är rätt tung (12kg) och erbjöd mig att hjälpa till att hålla henne, men han grabbade envist tag i henne ändå. Väl vid skålen syntes det att han tagit sig lite "vatten över huvudet" för han orkade knappt hålla henne samtidigt som han skulle predika och hälla vattnet på en minst sagt motsträvig Sagas panna. Det var inte lite vatten han skvätte på heller! Saga såg ut som en dränkt katt när han var klar och hon blev såklart rädd och jätteledesen över spektaklet. Mitt i alltihopa hade hon även lyckats kleta ner båda sina händer med marshmallows och det gick såklart inte att få bort. Saga visade sitt missnöje genom att gråtande sträcka ut händerna och vifta på fingrarna. Sedan försökte hon torka av kletet i mitt ansikte! Tillslut lyckades vi ändå tvätta hennes händer och Saga lugnade ner sig. Allt sammantaget blev så konstigt och komiskt att det knappt gick att hålla sig för skratt!

Moster Anne!
I det stora hela blev det ändå en lyckad tillställning och vi är så glada att de allra flesta som vi bjöd kunde komma. Saga var hur lugn och snäll som helst resten av dagen/kvällen, trots dåligt med sömn, rubbade mat-tider och gamla farbröder med vitt skägg som inte vet vad de håller på med. Vi är så stolta över henne!




Än en gång, tack för att ni kom och för alla fina presenter!


Sagas moster och gudmor Susanne med systersonen Mille

Bröderna bros; farbror Jonas,  farbror Andreas, pappa Pontus

Lokalen, med lek-, mys- och mathörna!

Jonas, Lena, Freddy, Tess

Bus i lekhörnan!

Hanna, Rut, Berit, Jonas

Katja, farmor Marie, Amanda

Tommy, farfar Kenneth

Ni som har bilder från dopet, skicka dem gärna till oss! Vi hann tyvärr själva inte fota så mycket...

Inga kommentarer: