tisdag 30 augusti 2011

V.38 (37+2): Fixerad!



Barnet är nu helt fullgånget, vikten är oftast mer än 3 kilo och navelsträngen är ca 50 cm lång.


I morse var vi på ett nytt besök på MVC. Det var de vanliga rutinerna, blodprov, urinprov och blodtryck, men idag fick jag också väga mig och siffrorna visade på 72 kilo! Sist jag själv kollade vägde jag 69,9, så jag blev lite paff. Jag har alltså gått upp 2 kilo på ett par veckor och hela 14 kilo sedan början av graviditeten. Inte konstigt att jag känner mig lite tröttare och klumpigare nu!

MVC; lyssnar på hjärtljuden
Efter det kände barnmorskan på magen och konstaterade att bebisen nu är fixerad! Även Pontus fick känna var huvudet var och att det inte gick att rucka på det. Himla häftigt, nu kan bebisen komma när som helst ju. Hjärtljuden var också bra, låg på ungefär samma som alltid, 144.
När vi skulle gå så skrattade vår barnmorska till och sa att det syns ju inte alls bakifrån att jag är gravid. Det  är ju lite lustigt, vilken chock folk ska få när jag plötsligt vänder mig om då!

Nytt för denna gång var att vi diskuterade hur vi ville att förlossningen skulle vara. Jag valde bland annat att få sitta i badet (om jag hinner) och sedan ska vi stanna över på sjukhusets hotell en extra natt när barnet är fött!


Igår var vi på föräldrarutbildning för första gången också. Lite sent eftersom vår barnmorska som håller i gruppen varit på semester. Det var dock ganska intressant. Vi fick se hur stort barnet är, känna tyngden och se hur det kommer ut genom bäckenet. Vi fick också kika på en plastmodell på de olika delarna som är avgörande för barnafödsel och hur de förändras, behöver kanske inte gå in mer på det! Papporna fick vid ett tillfälle gå till ett rum och mammorna fick sitta kvar. Vi pratade gruppvis om vilka frågor och förväntningar vi har kring förlossningen och den första tiden därefter. Sedan gick vi tillsammans igenom vad vi pratat om. Första timmen var helt okej, andra timmen orkade jag knappt lyssna, men det kändes bra och kul att ha varit med. På måndag är nästa möte!


1 kommentar:

Elin Foghammar sa...

Stort stort lycka till nu!! Hoppas allt går så bra det bara kan. Hittade en söt dikt, kram kram och håller tummarna!

Lilla du därinne
Jag undrar så vem du är
Att jag vet så lite om dig
Fast du redan är här

Är det dina tår jag känner
Är det ditt hjärta jag hör slå
Är det sant att du har ögon och naglar
Och en mage att pussa på?

Jag vet så lite om dig
Fast du redan är här
Men jag älskar dig som tokig
Vem du än är!