fredag 16 september 2011

Förlossningsträning

Igår hade vi himla trevligt, vi mötte upp Hannah och Stefan och käkade med dem på BiteLine. Det blev på tågstationen och inte på den i centrum, eftersom det var hockey och fullsatt. Men faktiskt så var det skönt för det var mycket lugnare på stationen! Efter god mat åkte vi alla hem till oss. Vi kikade på TV, jag klippte Stefan och Pontus fick demonstrera sin nya kärlek synten än en gång... Tack igen för igår Hannah och Stefan! :)

I morse väcktes jag av ett samtal från Försäkringskassan som ville ringa och försäkra sig om att mina inlämnade dokument stämde. När det var avklarat kände jag mig ganska pigg. Hoppade först in i duschen, blev ännu piggare och sen bakade jag frukostscones till Pontus och mig, mmm..!

Senare idag sysselsatte vi oss med att gå på "Förlossningsträning" på Mvc. Den började med att vi fick presentera oss (igen) för samma folk som var där på föräldrarkursen som vi var på för några veckor sedan. Ett par hade dock tillkommit och ett hade fallit bort. Enligt två andra i gruppen så har det senare paret synts i tidningen nyligen med sin nyfödda son. De hade beräknad förlossning samma datum som oss, alltså i morgon den 17/9!

Kursen var faktiskt rätt bra. Först satt vi allihopa och slappnade av och andades lugnt. Sedan delades vi upp i två grupper; papporna och mammorna. Jag vet inte riktigt vad papporna fick prata om, men enligt Pontus var det något om att det är viktigt att grabbara finns där som stöd för oss tjejer under värkarbetet mm. Vi tjejer fick öva på att sitta bra, på stol och pilatesbollar samt öva på andningen. Sedan samlades vi igen och killarna fick massera oss tjejer, kring ryggslutet och bäckenet samt öva på olika ställningar som kan vara bra när man får värkar. Det kändes lite fånigt till och från, men i det stora hela var det väldigt bra. Nu vet vi ju vad som kan tänkas fungera för just oss... och inte!

Efter kursen åkte vi till några bekanta i Indal och fikade och babblade. När vi kände oss nöjda där åkte vi och hämtade Alex som varit här och käkat och spelat med Pontus. Dagen har gått väldigt fort, samtidigt som tiden går långsamt.

Nu ska vi soffslöa och invänta morgondagen!

Inga kommentarer: