tisdag 4 oktober 2011

Trygga familjen

Tisdag den 4 oktober - Saga firar 2 veckor!

Igår var en person från Trygg Hansa här och pratade om olika försäkringar som de kan erbjuda och vad de innebär. Vi tecknade en personförsäkring till Saga samt en hemförsäkring kallad "Trygga familjen". Nu kan vi vara säker på att få hjälp (med det mesta) om något skulle inträffa. Känns tryggt! 

Idag har vi haft ett nytt hembesök, från BVC. En barnmorska kom hit och tittade på Saga och vägde henne. När hon föddes vägde hon ca 3700g, sedan hade hon gått ner 2hg innan mjölken kommit igång. Nu vägde hon hela 3980g, nästan 4kg! Vi gissade på att hon skulle väga ungefär så mycket, för det syns att hon har gått upp. Ansiktet är rundare, liksom resten av kroppen och hon känns mycket tyngre att hålla.
Efter vägningen fick vi lite info. om vad som kommer att hända den närmsta tiden, med vaccinationer, hembesök med mera. Nu till att börja med kommer barnmorskan att komma hit en gång i veckan tills Saga är en månad. Därefter varannan vecka och sedan mer sällan. Känns tryggt också det, att någon kunnig utifrån tar en titt på henne så att vi vet att allt ser bra ut! Nu har vi en massa broschyrer att titta i som "hemläxa" till nästa besök. 

Nu sover Saga i sin vagn, mätt och belåten efter lite mat. Jag är också mätt, proppmätt! Pontus överraskade med att laga en jättegod korvgryta med avocado till oss. Sånt kan man vänja sig vid! <3

Inga kommentarer: