lördag 25 februari 2012

Akuten!

Saga med nya nallen Ambjörn!
Igår hade vi middagsplaner tillsammans med Martin och Jennifer. De planerna fick vi snart ändra på! Bara en timme innan de skulle komma hit gav vi Saga lite saft, innehållande aprikos, apelsin och äpple. Direkt efter några få klunkar började hon att göra konstiga grimascher. Vi tittade på henne, tyckte att tungan verkade blå och svullen, det såg ut som att den besvärade henne eftersom hon tryckte ut den hela tiden... Då blev vi nervösa! En allergisk reaktion är inget att leka med så vi ringde 112 och berättade läget för dem och fick en ambulans skickad på en gång!

Kort därefter verkade det som att Sagas tunga blev normal igen och vi kände oss lite osäker på om det verkligen var något som var fel, men då var redan ambulansen här! Vi fick komma ner till bilen och väl där tyckte ambulanspersonalen att vi borde åka in till akuten, trots att allt verkade lugnt just då. Vi lydde trots att vi inte längre var oroliga och åkte dit, man vet ju aldrig! Ambulanspersonalen var himla trevliga och Saga fick en "Ambjörn" av en av dem. Efter lite väntan och koll från tre olika barnläkare kunde vi konstatera att Saga var helt frisk!

Det lustiga var att Saga var jättenyfiken på läkarna och sköterskorna och flinade och var glad hela tiden. De lyssnade på hjärta och lungor, kollade puls och tog tempen. Det enda hon inte tyckte om var att få en träspatel i munnen när en läkare skulle kika om halsen var svullen. Jag var tvungen att hålla fast hennes armar och huvud och det var ju inte så kul... Efter ca 2 timmar fick vi åka hem. Läkarna trodde inte att det var en allergisk reaktion men vi bör så klart inte ge henne den där saften igen förrän vi kollat om hon tål den. Om tre månader får vi en kallelse och då gör vi ett test på om hon är allergisk mot äpple eller något annat som fanns i drycken!

Man blir ju orolig nät något sådant här händer och jag tror vi blev lite extra uppjagade eftersom vi precis fått veta att en bekants dotter gått bort. Hon hade en allvarlig hudsjukdom som gjorde att hon inte hade mer än ett år att leva... Hon var ungefär lika gammal som Saga är så det får en att tänka till lite extra, tänk om det hade varit vårt barn?! Kan inte sätta mig in i hur den familjen har haft det, bara hoppas på att de tar sig igenom detta och har styrkan att gå vidare med sina liv trots denna tragedi! Ingen förälder ska behöva förlora ett barn!


Inga kommentarer: