måndag 13 augusti 2012

Födelsedagskalas


Saga, sagas mormor & 3-männing Freddy!

Roligt med nya leksaker, speciellt papper och snören!

Stolta föräldrar till Freddy!

Theo, Tess, Anne, Mille & Susanne

Tremänning Freddy fyllde 1 år i helgen och vi kom dit en hel hög och uppvaktade honom; Anne & Mille, Susanne, Theo & Tess, Pontus, jag & Saga samt mamma/mormor! Freddy är världens go-kille och Saga var nyfiken på honom, men på bilderna till synes mest intresserad av ballongerna som hängde lite varstans. Vi åt tårta, åkte fyrhjuling, badade och busade. Grattis igen söta Freddy på födelsedagen! 

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Saga har vuxit så mycket och så fort att jag inte hunnit med alls. Plötsligt blev hon bara strl.86 och vi måste investera i nya kläder till henne. Sagis och jag drog till Sollefteå stad och hittade en hög med grejer, bland annat den här outfiten; Rosa "Hello Kitty"-mössa, rosa jacka, rosarandig t-shirt och pösiga mjukisjeans. Sötunge!
Det märks att Saga börjar närma sig ett år, hon kan redan så mycket! Går ju som om hon alltid har kunnat det, härmar ljud och säger en massa ord, lite luddigt men ändå. Hon kan säga:

"mamma" & "nanna" (mamma) 
"dadda" (pappa)
"Hunnen" (hunden) 
"maiv" (mjau) 
"eij" (hej)
"eda" (hej då) 
"tit..tt" (titta) 
"ute" (ute)

...Samt andra små ljud som snart kommer blida ord. Dessutom så piper Sagis lyckligt när hon ser sina favoritgosedjur som är en brun-vit hund och en gul anka som kan sjunga samt en katt (leopard). Hon är väldigt bra på att härma och imitera. Om någon av oss nyser eller hostar ska hon snabbt försöka låta likadant. 
Är Saga hungrig smackar hon med läpparna, det gör hon även när hon vill pussas, vilket händer flera gånger om dan! Sedan har hon ju lärt sig att peka alldeles nyligen, så nu pekas det på i princip allt, särskilt på lampor i taket. 
Det händer grejer hela tiden och jag har säkert glömt en massa roliga saker som vårt lilla charmtroll har lärt sig. hur som helst är det i alla fall väldigt roligt att ha en dotter på 10 månader som är så otroligt glad och nöjd hela dagarna, helt underbar! 


Saga i ny mundering (10 mån)


Saga och kusin Theo (3 år)
Ingen blund utan min hund!


Inga kommentarer: